Studiu de evaluare a capacităţii de suport

Studiul de evaluare a capacităţii de suport reprezintă analiza tuturor aspectelor fizionomice şi fenologice ale speciilor/habitatelor din zona respectivă şi a capacităţii componentelor biologice de a-şi păstra echilibrul ecologic în ciuda presiunilor exercitate, asigurând astfel o dezvoltare durabilă a zonei. Cel mai frecvent studiu de evaluare se referă la capacitatea de suport a pajiştilor. Acesta presupune inventarul floristic al zonei şi determinarea valorii pastorale şi a capacităţii de păşunat pentru animalele domestice.
Elaborarea unui astfel de studiu presupune utilizarea mai multor metode de cercetare, atât pe teren cât şi în laborator/birou, şi implică strângerea de date privind distribuţia şi dinamica populaţiilor, abundenţă, tendinţe populaţionale, aspecte ecologice ale speciilor şi alţi indicatori specifici.

Echipa EPC deţine experienţa necesară pentru realizarea studiilor de evaluare a capacităţii de suport, utilizând o gamă variată de echipamente şi soft-uri performante care asigură atât o colectare optimă a datelor din teren, cât şi o analiză obiectivă şi o integrare a rezultatelor obţinute.
 

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!