EPC, împreună cu WWF România şi Asociaţia Zarand formează componenta română a proiectului internaţional SaveGREEN!

11
Ianuarie 2021
Luni
EPC, împreună cu WWF România şi Asociaţia Zarand formează componenta română a proiectului internaţional SaveGREEN!

SaveGREEN este un proiect nou care are ca temă principală menținerea coridoarelor ecologice din Munții Carpați, Alpi și Balcani. În România este pus în practică în două zone pilot din Valea Mureșului, regiuni care sunt bogate atât în natură sălbatică cât și în oportunități de dezvoltare economică durabilă - sectoarele Arad - Deva şi Târgu Mureş - Târgu Neamţ. Proiectul are ca scop optimizarea cooperării transsectoriale și transnaționale, precum și dezvoltarea capacității și cunoștințelor necesare definirii soluțiilor concrete pentru îmbunătățirea, refacerea și menținerea funcționalității coridoarelor ecologice cheie din văile Munților Carpați, Alpi și Balcani. Aici există o concentrare a activităţilor umane, precum și a zonelor critice pentru deplasarea faunei sălbatice, necesitând astfel un sprijin consistent pentru asigurarea unei coexistenţe între om și natură.

Implementarea va avea loc în 8 zone pilot din Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Ucraina, România și Bulgaria. Implicarea EPC este legată de analiza uneia dintre zonele pilot incluse în proiect (Târgu Mureş - Târgu Neamţ, zonă propusă pentru construcţia autostrăzii A8 Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni) si de activităţi de îmbunătăţire a capacităţii factorilor interesaţi în ceea ce priveşte includerea coridoarelor ecologice în procedurile de Evaluare Stategică de Mediu şi Evaluare a Impactului asupra Mediului.

Proiectul este susţinut de Interreg DTP şi se bazează pe rezultatele proiectelor anterioare TransGREEN, ConnectGREEN şi HARMON. Acesta se va desfăşura în perioada 2020 - 2022.

Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!