Evaluare de amplasament (nivel I şi II)

Evaluarea de amplasament reprezintă o investigaţie asupra posibilităţii existenţei unei contaminări pe un amplasament pe care se desfăşoară, s-a desfăşurat sau urmează a se desfăşura o activitate economică.  Evaluarea de amplasament se realizează fie independent fie ca parte a unui proces Due diligence.

Evaluarea de amplasament este necesară pentru identificarea şi cuantificarea posibilelor daune asupra mediului şi a obligaţiilor de mediu aferente acestora. Evaluările de amplasament se realizează nu doar pentru situri contaminate ci şi pentru suprafeţe terestre sau acvatice (greenfield) pe care se intenţionează dezvoltarea unor activităţi sensibile (ex: proiecte rezidenţiale, agricultură etc).

Nivelul I al evaluării de amplasament constă în:

Dacă după evaluarea de amplasament de nivelul I se constată că situl analizat ar putea fi contaminat, în cadrul nivelului II al evaluării de amplasament se efectuează investigaţii mai detaliate, incluzând măsurători (zgomot, radiaţii, calitatea aerului) şi analize privind prezenţa în sol, apă de suprafaţă sau subterană a substanţelor chimice periculoase. Evaluarea poate să includă şi investigaţii asupra prezenţei oricărui tip de reziduuri sau a materialelor cu conţinut de azbest.

Evaluarea de amplasament se realizează cu personal experimentat şi presupune existenţa unor echipamente şi programe software de specialitate, atât pentru măsurători şi prelevări de probe cât şi pentru analiza datelor şi informaţiilor colectate.

Vă invităm să solicitaţi prin intermediul formularului de contact informaţii suplimentare cu privire la metodologiile de lucru şi experienţa EPC în evaluări de amplasamente.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!