Plan de management de mediu

Planul de management de mediu este documentul care descrie măsurile, responsabilităţile şi mijloacele adoptate sau preconizate pentru atingerea obiectivelor şi ţintelor de mediu, precum şi a termenelor pentru atingerea acestora.

Planul de management de mediu (PMM) este un document esenţial pentru orice proiect sau activitate socio-economică derulată cu responsabilitate faţă de mediu şi comunităţile locale. Existenţa acestui plan, întocmit în conformitate cu cele mai bune practici, reprezintă o minimă garanţie a angajamentului pentru atingerea celui mai mic nivel de impact asupra mediului.

PMM / PMMS include un sumar al formelor de impact identificate şi cuantificate, precum şi măsurile de prevenire, reducere sau compensare asumate pentru atingerea unui nivel minim al impactului rezidual. Planul include deopotrivă şi măsurile avute în vedere pentru monitorizarea efectelor. Nu în ultimul rând planul trebuie să includă şi totalitatea cerinţelor impuse de autoritatea competentă de mediu.

Elaborarea unui Plan de management de mediu şi social (PMMS) reprezintă o cerinţă expresă a Principiilor Equator şi este deci obligatorie pentru toate proiectele ce vizează obţinerea unei finanţări din partea unei instituţii financiare membre a Equator Principles Financial Institutions.

Pentru detalii legate de experienţa EPC în elaborarea de Planuri de management de mediu şi social vă rugăm să ne contactaţi în scris utilizând formularul sau adresele de mail indicate în secţiunea Contact.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!