Plan de management al ariei naturale protejate

Planul de management al unei arii naturale protejate este documentul care descrie şi evaluează situaţia prezentă a acesteia, defineşte obiectivele, precizează acţiunile de conservare necesare şi reglementează activităţile care se pot desfăşura pe teritoriul acesteia, în conformitate cu obiectivele de management. Acesta presupune integrarea problemelor de conservare şi protecţie a naturii cu cele ale dezvoltării sociale şi economice în cadrul reţelei ecologice şi trebuie să fie un instrument de dialog între instituţiile care gestionează resursele naturale şi umane ale zonei respective.

Elaborarea şi avizarea planului de management al unei arii naturale protejate poate fi un proces dificil şi de durată. Este un proces participativ şi acest lucru presupune disponibilitate de dialog cu toţi factorii interesaţi (atât cei interesaţi de protecţia resurselor naturale, cât şi cei interesaţi de exploatarea lor) precum şi o fundamentare ştiinţifică şi tehnică corectă a măsurilor de management propuse.

EPC furnizează întreaga gamă de servicii necesare unui administrator sau custode de arie naturală protejată pentru fundamentarea, elaborarea şi avizarea unui plan de management. Includem aici:

Experienţa EPC în elaborarea de măsuri de management şi Planuri de management include contracte derulate în Parcuri Naţionale, Parcuri Naturale, Rezervaţii ştiinţifice, Situri de Importanţă Comunitară (SCI – Natura 2000) şi Arii de Protecţie Specială Avifaunistică (SPA – Natura 2000). Vizitaţi secţiunea Portofoliu pentru a vizualiza câteva lucrări reprezentative.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!