Studiu de evaluare a presiunilor antropice din interiorul ariei protejate

Studiul de evaluare a presiunilor antropice din interiorul ariei protejate reprezintă o analiză a impactului antropic asupra ecosistemelor prin identificarea activităţilor antropice semnificative (infrastructură, silvicultură, agricultură, turism etc.) din interiorul ariei protejate.

În urma procesului de evaluare se pot propune măsuri active de prevenire şi protecţie a ariei protejate, care pot îmbunătăţi managementul aplicat de administrator/custode.

Realizarea unui studiu de evaluare a presiunilor antropice din interiorul ariei protejate presupune derularea unei componente importante de activităţi de teren, al căror scop este acela de a colecta date şi informaţii din zona de studiu. Echipa EPC deţine experienţa necesară pentru realizarea unor astfel de studii, ce implică atât colectarea datelor, prelucrarea acestora conform celor mai bune practici disponibile, precum şi propunerea unor soluţii ce constau în măsuri pentru prevenirea/reducerea/eliminarea presiunilor antropice ce pot avea efecte semnificative, din interiorul ariei protejate.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!