Studiu avifaunistic pentru parcuri eoliene

Studiile avifaunistice pentru parcurile eoliene presupun o serie de vizite în teren, realizate la intervale regulate, pentru monitorizarea speciilor de păsări care tranzitează în migraţie, cuibăresc, iernează sau se hrănesc în zona proiectului.

În cadrul acestor studii se analizează abundenţa speciilor, se evaluează efectivele, habitatele favorabile pentru acestea, înălţimea de zbor şi alte detalii care pot indica importanţa amplasamentului pentru speciile respective şi riscul de coliziune cu turbinele eoliene.

Studiile de avifaună pentru parcurile eoliene pot fi realizate în cadrul procedurilor de obţinere a acordului de mediu, precum şi în etapa de operare a proiectului, prin cerinţa expresă a autorităţii competente pentru protecţia mediului. De asemenea, astfel de studii pot fi realizate şi la cerinţa directă a clientului, care doreşte să implementeze proiectul cu un nivel ridicat de responsabilitate pentru mediul înconjurător.

Echipa EPC deţine echipamentele şi experienţa necesare pentru colectarea datelor din teren, prelucrarea acestora cu ajutorul soft-urilor de specialitate, pentru realizarea studiilor de avifaună pentru parcurile eoliene.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!