Studiu chiropterologic pentru parcuri eoliene

Studiile chiropterologice pentru parcurile eoliene presupun inventarierea speciilor, cartarea şi inventarierea adăposturilor, a habitatelor de hrănire, a habitatelor de reproducere şi hibernare, cât şi prelevări de probe acustice, utilizând echipamente specifice din dotarea firmei (plase chiropterologice, determinatoare de ultrasunete fixe şi mobile etc.).

În cadrul acestor studii se analizează abundenţa speciilor, se evaluează efectivele, habitatele favorabile pentru specii, înălţimea de zbor şi alte detalii care pot determina importanţa amplasamentului pentru speciile respective şi riscul de coliziune cu turbinele eoliene.

Aceste studii pot fi realizate în cadrul procedurilor de obţinere a acordului de mediu, precum şi în etapa de operare a proiectului, prin cerinţa expresă a autorităţii competente pentru protecţia mediului. De asemenea, astfel de studii pot fi realizate şi la cerinţa directă a clientului, care doreşte să implementeze proiectul cu un grad de responsabilitate ridicat pentru mediul înconjurător.

Experţii noştri au o vastă experienţă în identificarea speciilor de lilieci şi prelucrarea datelor, astfel încât livrabilele vor fi întotdeauna de cea mai bună calitate.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!