Studiu pentru managementul mirosurilor la unităţi zootehnice

Studiile pentru managementul mirosurilor la unităţile zootehnice presupun stabilirea şi evaluarea imisiilor de miros ce derivă din exploataţiile zootehnice. Pe lângă distanţele minime prevăzute de legislaţie (Ord. 536/1997), pentru funcţionarea unităţilor zootehnice este necesară şi o monitorizare a imisiilor de miros. Această monitorizare este reglementată la nivel naţional de Directiva Imisiilor de Miros din 2004, care are la bază directiva TA Luft (sau Instrucţiuni Tehnice privind Controlul Calităţii Aerului), elaborată de Germania şi adoptată apoi de mai multe ţări. Reglementările directivei vizează următoarele componente:

Deşi aceasta nu conţine norme pentru protecţia împotriva efectelor negative prin imisii de miros, totuşi reglementează prevenirea efectelor negative şi este respectată până la implementarea unor reglementări administrative. În cazul fermelor de animale, autoritatea de autorizare decide dacă se aplică reglementările Directivei Imisiilor de Miros sau este suficientă distanţa între amplasament şi localităţile învecinate pentru asigurarea unor norme de igienă.

Studiul pentru managementul mirosurilor face parte din serviciile oferite de EPC Consultanţă de mediu şi presupune compararea parametrilor cu valorile limită ale emisilor de miros şi modelarea acestora în SELMA GIS (sistem de modelare a poluării aerului disponibil ca extensie pentru soft-ul ArcGIS) pentru evidenţierea eventualei poluări şi propunerea de acţiuni de remediere.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!