Studiu de zgomot / hărţi de zgomot

Studiul de zgomot se realizează în vederea estimării şi evaluării poluării fonice produse de activităţile unui proiect, atât în faza de execuţie, cât şi în cea de funcţionare sau pentru lucrările aferente etapei de dezafectare.

Pentru realizarea măsurătorilor nivelului de zgomot se vor utiliza sonometrele TESTO 818 Sound Level Meter şi The 2250-G4 Hand Held Analyzer with Sound Level Meter Software BZ 7222.

Pentru estimarea nivelului de zgomot produs de un anumit proiect este necesară efectuarea unei vizite în teren şi ulterior rularea unui soft de modelare a nivelului de zgomot. Pentru realizarea modelării, trebuie cunoscute o serie de informaţii:

Realizarea studiilor de zgomot se realizează în mai multe etape: colectarea datelor/informaţiilor de la beneficiarul proiectului cu privire la identificarea surselor preliminare de zgomot şi identificarea receptorilor sensibili (aşezări umane sau arii protejate), vizita pe amplasament împreună cu clientul pentru a stabili tipurile de surse de zgomot şi caracteristicile lor, realizarea măsurătorilor de zgomot, realizarea modelării pentru nivelul de zgomot, calculul nivelului de zgomot din diferite aspecte sau scenarii, elaborarea studiului de zgomot (text şi hărţi).

Echipa EPC este formată dintr-o echipă de specialişti experimentaţi atât în utilizarea soft-urilor necesare realizării măsurătorilor nivelului de zgomot cât şi în ceea ce priveşte modelarea nivelului de zgomot şi realizarea hărţilor şi a studiilor de zgomot.

Alte servicii
de care ați putea fi interesat
Solicitați o ofertă
Newsletter
Mesajul dvs. a fost trimis cu succes. Va multumim!